Doom 2: Peklo na Zemi

Doom 2: Peklo na Zemi

Dafydd ab Hugh

&

Brad Linaweaver

 

Nedávno jsem si tu stěžoval na první knihu podle herní série Doom a lítám v tom zase. Nedalo mi to a dal jsem se do čtení druhého dílu. První kniha končila návratem na rodnou planetu Zemi, kam se vydal hlavní udatný mariňák Flynn Taggart s kamarádkou taky udatnou neohroženou mariňačkou Arlene Sandersovou. Dostali se tam vytvořením provizorní vesmírné lodě, která tu cestu kupodivu vydržela. Na Zemi pak zjišťují, že je zde podobná situace jako na měsících Marsu a lidstvo čelí vyhlazení od nestvůr, které jsou podobné příšerám z pozemského pekla.

Druhá kniha popisuje cestu po zničených Spojených státech Amerických v cestě za zničením něčeho důležitého. Sice bych si to měl pamatovat, ale i přes všechny naděje, které jsem do knihy po přečtení prvního dílu měl, jsem nenašel jediné zlepšení. Opět tu máme pohled první osoby, trochu přitroublého Flynna, stále tu máme strohé popisky, které se sice k hrdinovi hodí, ale normálnímu čtenářovi to trhá oči. Stále tu máme nudnou zápletku, která ničím neoslní a ani nepřekvapí. Stále tu máme využívání situací ze hry, tentokráte ze druhého dílu.

Na druhou stranu se to opět rychle čte, poznáváte situace ze hry, je to relativně krátké a hlavně, je to podle skvělé hry Doom 2. A řekl bych, že i kvalita této knihy byla lepší. Ale stále zůstává doporučení jako minule. Pouze pro fanoušky nebo sběratele!

 

Hodnocení: 4/10

 

Zveřejnit odpověď