Amnesia: Memories

Jedním z mých oblíbených herních žánrů jsou vizuální novely. Proč tomu tak je? Představte si příběh, který se převážně točí okolo vztahů několika hlavních hrdinů a vy, jako hlavní hrdina musíte pomocí několika správných odpovědí dojít ke správnému cíli. Nejlepším příkladem tohoto žánru jsou hentai hry typu X-change, nicméně ty jsou distribuované neoficiálními směry. Na konzolích a na Steamu se můžeme dočkat tak maximálně romantických love story s detektivní/tajemnou/hororovou zápletkou.

Nejinak je tomu i v případě hry Amnesia. Hlavní hrdinka se probudí po těžkém úrazu se ztrátou paměti a musí tak za pomoci svých přátel zjistit, co se jí stalo a proč se jí to stalo. A obnovit svoje vzpomínky.

Jelikož se jedná o vizuální novelu, je gameplay velmi jednoduchý. Na obrazovce se objevují dialogy, kterými se pohání příběh a jednou za čas vás hra nutí zvolit správnou cestu. Pokud vzpomínáte na herní knihy od Livingstona, máte lehkou představu o stylu. Po grafické stránce se jedná o japonský manga/anime styl, který je v tomto stylu nejvíce využívaný, backgroundy jsou příjemné a skoro vše je namluvené.

Dalo by se říci, že mám s tímto žánrem už nějaké větší zkušenosti, proto musím říci, že mě hra lehce zklamala. Příběh je slabý, nemá nějaké větší zápletky a je celkem předvídatelný. Pokud ale hře dáte šanci, čeká vás zábava na pár hodin, nicméně je to zaměřené spíše na dívčí publikum. Ale na druhou stranu, hra byla zdarma v rámci PS Plus a je na málo využívanou Vitu, tak proč to nezkusit?

Hodnocení: 6/10

 

amnesia-1 amnesia-3 amnesia-2

 

Zveřejnit odpověď