Asterix

Další klasika mého mládí byla tato hra. Když přeskočím to, že jsem s tímto galským hrdinou vyrůstal, fascinovala mě už v té době grafika hry. Byla nádherná. Útoky i pohyby jako z kreslených filmů, hudba rovněž inspirovaná filmy a celkově i použitý humor ze mě dokázaly vymámit hodně pětikorun.
Ani nevím, jaký má hra příběh. Vím, že opustíte galskou vesničku a putujete po světě, takže zavítáte třeba do Egypta a dalších lokací, které znáte z komiksových příběhů. V každé lokaci vás budou čekat římští vojáci nebo zlí přisluhovači finálního bosse, kterého pak musíte zabít. Ovládání je jednoduché, dělané pro dvě tlačítka a šipky, takže nebudete mít problémy s naučením se speciálních útoků.
Jedinou věc, kterou bych hře vytknul, je její obtížnost. Je opravdu vysoká. na každou postavu máte 3 životy, pak se objevi, zda chcete pokračovat (tady se má hodit do automatu mince). Každopádně nevím, jestli jsem měl špatnou verzi, nebo to je tak v pořádku, ale hra mi dovolila pouze 3x pokračovat a pak mi napsala Game Over. Což je docela opruz, takže nejlepší je, sehnat si na to kamaráda, který se zhostí role Obelixe a půjde s vámi. Zábava pak stoupne a budete mít i šanci hru dohrát. Přiznám se, že jsem ji taky dohrál pouze s kamarádem. Sám jsem se dostal asi do třetí mise.
Ještě bych zapomněl na bonusové minihry, jako je jízda v koňském povozu hned po dokončení první mise a dále. Tyto minihry celkovou hru zpříjemňují, nicméně jelikož se za to dostane jenom pár bodů, jsou tak trochu k ničemu.
Shrnutí: Krásná plošinovka, která čerpá z oblíbeného námětu. Škoda jen té obtížnosti.
Hodnocení: 8/10
Asterix 03
Asterix 02
Asterix 01

Jeden komentář

Zveřejnit odpověď