Warcraft 1 – Den draka

Warcraft 1 – Den draka

Napsal: Richard A. Knaak

 

 

Nemohl jsem si vybrat lepší knihu na začátek. Knaak je kvalitní spisovatel oddychových knih z Blizzardovských sérií jako je Warcraft nebo Diablo a jeho knihám nechybí napětí. A pokud je člověk fanouškem herních sérií, je pro něj četba těchto knih povinnost.

 

Den draka vypráví o odvážné a sebevražedné misi lidského mága Rhonina, pověřeného úkolem od tajemného elfského mága Krasa. Má za úkol proniknout na orskou základnu v Khaz Modanu a osvobodit ze zajetí dračí královnu Alexstraszu. K tomu mu na jeho cestě pomáhá elfka Vereesa a rytíř Duncan. Společně se vydávají na cestu, ze které se nikdo nemusí vrátit. Proti nim totiž nestojí pouze orkové, ale i Duše démona v rukou warlocka Nekrose, která svou roli sehraje i v trilogii Válka prastarých. A aby toho nebylo málo, musí Krasus, neboli rudý drak Korialstrasz, bojovat s pomocí ostatních draků a Aspektů proti samotnému Deathwingovi.

 

Jak jsem tu již zmiňoval, jsem velký fanoušek série Warcraft včetně WoWka. Proto mě těší, když se v knize mohu dočíst nějaké nové informace o osobách, které znám maximálně jako zadávače úkolů (WoW) nebo ovladatelného hrdinu (Warcraft 3). Navíc draky mám velice v oblibě, takže o to víc jsem si knihu užil.

 

Hodnocení: 10/10

 

2 comments

Zveřejnit odpověď