Warcraft – Válka prastarých 3 – Rozdělení

Warcraft – Válka prastarých 3 – Rozdělení

Napsal: Richard A. Knaak

 

 

Poslední kniha v trilogii o událostech, které se udály v Kalimdoru před 10.000 lety (před Lich Kingem) je konečně přečtená a musím říct, že skvěle tuto ságu uzavírá. A dodává další chuť na čtení jiných knih z Warcraftu. A na hraní WoWka.

 

Kalimdor se stále zmítá ve válce, ke které se už kromě elfů připojili i taureni, trpaslíci, mýtické bytosti jako je polobůh Cenarius a další. Výprava za Duší démona, mocným výtvorem Nelthariona, který se už plně mění na Deathwinga a nechává si připnout na tělo adamantiové pláty, selhala a disk tak padl do rukou Illiadana, který pracuje pro Sargerase. A s jeho pomocí je možné rychleji přivést pána Plamenné legie do Azerothu. Navíc Krasus objevuje temné tajemství Duše démona, které…

 

Více prozrazovat nebudu. Příběh se tu uzavírá se vší parádou a opravdu stojí za to si ho přečíst. Akce tu opět střídá akci, rozplétají se tu některé záhady a hlavně si budete více vážit hlavních hrdinů, které můžete potkat i ve WoWku (Rhonin je vládcem Dalaranu a Kirin Tor, hned vedle něj je jeho manželka Vereesa (z knihy Den draka) a Krasus je vedle své družky Alexstraszy na vrcholku Wyrmrest Templu).

 

Hodnocení: 10/10

Zveřejnit odpověď