Doom 3: Pekelné nebe

Doom 3: Pekelné nebe

Dafydd ab Hugh

&

Brad Linaweaver

 

Člověk by řekl, že po dvou knihách se autoři poučí a konečně vytvoří něco, co by bylo hodné jména Doom. Jak já jsem bláhový.

Po událostech popsaných ve druhé knize Doom: Peklo na Zemi, odpočívají Flynn a Arlene na vojenské základně na Havaii, dokud se nestvůry nedostanou až sem. Společně vyráží na cestu do vesmíru, kde pátrají po zdroji pekelných monster, které pustoší Zemi. Tam se dozví, že nic není takové, jak by se mohlo na první pohled zdát a že na Zemi neútočí peklo, ale mimozemská rasa, kterou pojmenovali jako Fredové. Dozví se taky, že existuje ještě jedna rasa, která je na jejich straně a hodlá jim pomoct při boji s nepřítelem. Společně tak vyrážejí k domovské planetě Fredů.

Kniha vyšla před 20 lety, což bylo tuším někdy po vydání druhé hry. S hrou Doom 3 tato kniha nemá vůbec nic společného, protože se jednalo víceméně o restart série. Což je škoda, protože by určitě dopadla podstatně lépe. Nechci se opakovat, ale musím. Pokaždé si totiž stěžuji na stejné problémy. Příběh je nezáživný, nudný a bezduchý, hlavní postavy nezajímavé, pohled první osoby je v případě jednoduššího Flynna spíše na škodu a opět jediná věc, která to zachraňuje, je krátkost příběhu. A hlavně, pokud jsem se dostal ve čtení takhle daleko, tak už to hodlám dočíst do konce. Stále to je Doom. Alespoň první polovina knihy.

 

Hodnocení: 3/10

Zveřejnit odpověď