Colin McRae Rally 2.0

Už je to deset let, co jsem držel poprvé v rukou tuto výbornou hru a proto jsem se rozhodl, že ji opráším a opět si ji zahraju. Může za to taky situace, že mám na Xfire klan zaměřený na hraní rally her. Nicméně jsem se usmál nad velikostí hry (necelé jedno CD) a trochu zhrozil nad vizuální podobou hry. Přesněji nad okolím, auta jsou vymodelována i na dnešní dobu docela dobře. Okolí ale vypadá dost chudě, ale s tehdejšími možnostmi počítačů se toho víc nedalo udělat.
Každopádně jsem si vybral variantu šampionátu, vybral jméno atd a nakonec auto. Jelikož v té době jezdil McRae ve Fordu, vybral jsem si Ford Focus. Mohl jsem si vybrat “tuning” auta, ale nechávám to v základním nastavení. A pak mě čekala první dvojice erzet (rychlostních zkoušek)ve Finsku, ve kterých jsem rozflákal auto, protože jsem na takové driftování nebyl zvyklý. Po nich následuje servisní zóna, kde je určitá doba na opravu auta. A v některých lokacích je navíc speciální kolo, odehrávající se na stadioně. A to je vše. Tímto způsobem projedete 8 zemí a zhruba 90 tratí. A pak je konec. Pokud to eventuelně někomu nestačilo, může si zvolit ještě Time Trial, Single Stage nebo Single Rally možnost. Osobně jsem to nevyužíval. Pro mě totiž byl jeden režim, který z této hry udělal legendu.
Multiplayer! Měl jsem to štěstí a od mých začátků s počítačem, které se datují do dob 486 DX1 jsem měl sesíťovaný počítač společně s kamarádem, který bydlel o patro níž. Proto jsem hrál hry typu Doom, Diablo 1 nebo Duke Nukem 3D hned i ve více hráčích. A zhruba v době CMR2 jsme na té síti byli už 4, eventuelně jsme pořádali různé Net Party, na kterých se hrál hlavně Red Alert 1, NFS2 nebo občas právě CMR2. A i když jsme do sebe nemohli bourat (když se auta k sobě přiblížila, stala se průhledná, tzv. Ghost Car), i tak to byla zábava, u které jsme strávili spoustu času vylepšováním výsledného času. A když už jsem takhle oprášil tuto hru v době, kdy se pomalu blíží další Net Party, myslím, že nebude problém ostatní přemluvit k hraní CMR2…
Shrnutí: Ve své době geniální hra, dnes už jen pro fanoušky, chybí nějaká kariéra a díky tomu je herní doba mezi 3-4 hodinama.
Hodnocení: 7/10
 
Colin McRae 2 01
Colin McRae 2 02

2 comments

Zveřejnit odpověď