Warcraft – Válka prastarých 1 – Studna věčnosti

Warcraft – Válka prastarých 1 – Studna věčnosti

Napsal: Richard A. Knaak

 

Válka prastarých se částečně odehrává v době po událostech první knihy, Dne draka. Proč částečně? Protože dračí mág Krasus/Korialstrasz objeví anomálie v čase a vydá se hledat draka Nozdormu, vládce času. Spojí se se svým bývalým chráněncem, lidským mágem Rhoninem a společně se vydají na zvláštní pouť, která je zavede daleko do minulosti, kdy na Azeroth začíná útočit vojsko Plamenné legie mocného Sargerase a využívají magii Sluneční studny, aby ho sem přenesli. Společně s dalším poutníkem v čase, orkským válečníkem Broxigarem/Broxem, se musí spojit s prvním druidem Malfurionem Stormragem, jeho bratrem dvojčetem Illidanem, kněžky Elune Tyrane Whisperwind, polobohem Cenariem a hlavně draky, včetně mocného Strážce země, Neltharionem, který bude později znám jako Deathwing.

 

Orgie. Jinak ani nejde tato trilogie popsat. Pro někoho, kdo má odehráno ve WoW přes 2000 hodin, hrál veškeré Warcraftí hry a čte knihy a komiksy z tohoto světa, je tato trilogie povinnost. Popisování vůdců Plamenné legie jako je Mannoroth nebo Archimonde, které znáte z WoWka jako bosse různých raidů, vás potěší, protože je to celé povědomé. Máte prostě pocit, že už jste to zažili, nebo alespoň víte, jak kdo vypadá.

 

Kapitolou pro sebe jsou tu draci. Poznáte se lépe s dračí královnou Alexstraszou, jejím novým partnerem Korialstraszem, veselým a zábavným vládcem magie Malygosem a hlavně Neltharionem. Musím říct, že ze všech záporáků z WoWka mám tohoto draka nejradši. A zde budete pozorovat jeho přechod na temnou stranu, ze které vznikne Deathwing.

 

Jeden z mála problémů je to, že je příběh rozdělen do tří knih. A muset na další knihu čekat bůhví jak dlouho, by mě asi zabilo.

 

Hodnocení: 9/10

Zveřejnit odpověď