Assassin’s Creed 1 – Renesance

Assassin’s Creed 1 – Renesance

Napsal: Oliver Bowden

Když jsem se dozvěděl o existenci knižní verze Assassina, byl jsem hodně skeptický. Jak by se taky dala smysluplně předělat hra, která je založena na hledání templářů a zabíjení pomalu všeho, co se hráči nelíbí. Ale ono to kupodivu nějak jde.

Ezio Auditore da Firenze je mladý bankéř z Florencie, který si ovšem užívá mládí a nezodpovědnosti. To se nicméně mění ve chvíli, kdy mu znepřátelený rod před očima zavraždí otce i bratry. V té době dospěje a svůj život věnuje ochraně své matky a sestry a naplněním odkazu svého otce, asasína. Ezio se tak vydává na pouť, která ho zavede za vrahy své rodiny. Cesta ale není tak jednoduchá, protože se postupně dozvídá, že věci jsou propletenější a konspirace hlubší, než si myslel a že za vším stojí stará tajná organizace – Templáři.

Osobně jsem byl vece překvapen svižností čtení, která mi dovolila knihu přečíst během tří dnů, což je poslední dobou v mém případě úspěch. Hru jsem samozřejmě taky hrál a dohrál, nicméně už je to delší doba, takže jsem uvítal, že příběh se drží hlavní příběhové linky hry. Scény v knize jsou vybrané převážně z příběhových animací a souboje jsou zjednodušené verze herní předlohy. Co mě mrzí je to, že se z knihy vytratilo to kouzlo a atmosféra herní předlohy. Takhle by se děj knihy mohl odehrávat kdekoliv jinde, než třeba v Římě a čtenářovi by to bylo jedno.

Shrnutí: Příjemná rekapitulace hry, která se zaměřuje na to nejdůležitější z příběhu, každopádně s velkými rezervami.

Hodnocení: 7/10

Zveřejnit odpověď