Naruto Ultimate Ninja Storm 1

Vím, že tato hra je na trhu už nějakou dobu, ale v rámci dalšího kola dohánění restů z mládí jsem se rozhodl, že si herní sérii o Narutovi vyzkouším i na PS3. S těmito hrami jsem už zkušenost samozřejmě měl, ale pouze na PSP nebo na Nintendu DS.

O co se tedy jedná? Pokud znáte předlohu, což je v tomto případě manga nebo anime, nemusím vám nic dalšího říkat. Pokud ne, tak se připravte na to, že v případě Story módu dostanete do rukou osud mladého nindži jménem Naruto, který žije ve vesnici Skrytá Listová a jehož snem je stát se Hokagem (něco jako náčelník vesnice) a být uznávaným hrdinou. To mu ale komplikuje skutečnost, že uvnitř jeho duše je uvězněn liščí démon, který kdysi vesnici skoro zničil a lidé ho proto nemají v oblibě.

Příběhová část hry tak popisuje události anime seriálu před začátek Shippudenu. Vyzkoušíte si tak na vlastní kůži chuuninské zkoušky, bitvu se čtvrtým Hokagem proti Orochimarovi, nebo jako Naruto proti Sasukemu po útoku na vesnici. Prostě jsou tu všechny důležité mezníky seriálu a nejeden fanoušek tak bude spokojen.

Hra je rozdělená na dvě části. Bojová část je v klasickém duchu všech trojrozměrných mlátiček typu Tekken, navíc je krásně svižná a rychlá a hlavně lehká na ovládání. V kombinaci s nádhernou kreslenou cell-shadovou grafikou si připadáte jako v anime. Naruto (nebo někdo jiný) metá jedno kombo za druhým, všude něco vybuchuje, všude se něco děje a fanoušek je spokojen.

Druhá část hry je trochu slabší. Kdyby ve hře byly jenom bojové scény, tak by to nestačilo. Proto se po každém souboji Naruto vrací do vesnice, ve které musí sbírat pohozené svitky nebo další bonusové věcičky, za které si může koupit další útoky nebo útoky pro společníky, kteří mu v soubojích mohou pomáhat. Není to povinné, což je dobře, protože po nějaké době (zhruba od poloviny hry) to člověka přestane bavit.

Zklamáním pro mě byla absence trofejí za hru, protože v době vydání to ještě nebylo automatické, nicméně tento systém je zabudovaný ve hře, což ale není tak motivující. Druhou negativní věc beru věčné načítání obrazovek. Bude vás otravovat každou chvíli a navíc je dlouhé, takže  otavné.

Hra samozřejmě obsahuje i hru pro více hráčů, ale online je v této době nehratelný, protože na to nejsou hráči.

Shrnutí: Velice příjemná bojovka, ve které si připadáte jako kdybyste se dívali na anime. Škoda jen těch nezáživných výplní před dalším soubojem a načítání scény,

Hodnocení: 8/10

 

naruto1

naruto2

naruto3

Zveřejnit odpověď