God of War 3

Teď už to mohu říct, takže třetím dílem ságy o novém Bohu války, Kratosovi, se uzavírá jeho příběh. Jestli bude mít pokračování i na nové generaci konzolí, to zatím není jisté. Zatím pouze vyšel tento díl v remasteru pro PS4, ale stojí za to si ho pořídit?

Kratos je Bůh války, který vede svou bitvu proti Diovi. K tomu má samozřejmě k dispozici několik talismanů, které mu propůjčují lepší schopnosti k tomu, aby cestou bojoval proti dalším antickým Bohům. Nicméně, i když je tu příběh důležitý, stejně o něj moc nejde. To nejdůležitější je tu atmosféra pomsty, násilí a občasné frustrace.

God of War je krvavá brutální hra, ale jelikož bojujete proti mýtickým stvořením, je to tak nějak v pořádku. Stejně tak nahota je tu v pořádku. Na frustraci jsme si v sérii už dávno zvykli, nicméně stále tu je, i když v podstatně menší dávce. Prostě je tu nová doba, kdy dnešní cílová skupina nechce sedět hodinu nad jedním problémem, aby se pak přesunula o dvě místnosti vedle na další problém. Logické hádanky tak jsou celkem logické a snadno pochopitelné a zvládnout by je měl i průměrně inteligentní delfín. Je to sice na úkor herní doby, kdy příběhem proletíte zhruba za polovinu času, který jste strávili s prvním a druhým dílem, nicméně vám hra dodá pocit pomalu filmového vyprávění.

I přes některé nedostatky musím uznat, že se jedná o velice svěží a hratelnou hru, která vylepšila pozici Kratose na žebříčcích oblíbenosti u hráčů.

Shrnutí: Velice dobré pokračování série z PS2, které ale podlehlo novým trendům.

Hodnocení: 8/10

Zveřejnit odpověď