Assassin’s Creed 3

Příběh Ezia nám skončil dílem Revelations a na scénu nám přichází nový díl a nový hlavní hrdina. Teda, oni jsou tu dva, ale vezmeme to popořadě.

Poté, co Desmond nalezl své vědomí a Jablko, vydal se se svou skupinkou a otcem na cestu za tajemstvím, které skrývá jeskyně kdesi v Americe. Ta náležela původnímu národu a je klíčem k osudu lidstva. Desmond se musí vracet ve vzpomínkách do doby občanské války a přijít všemu na kloub.

První postavou, za kterou budete v minulosti hrát, je Haytham Kenway, anglický templář, který přijel do Ameriky najít právě tu jeskyni, ve které je v budoucnosti Desmond. Po několika kapitolách (DNA sekvencích) dostanete do rukou už hlavního hrdinu hry, indiána Connora, který je synem Haythama a místní indiánky. Tou dobou už se zakládají Spojené státy a probíhají tak bitvy mezi kolonisty a hlavní hrdina se tak chtě nechtě dostává do centra veškerého dění. Spolu s ním tak musíte projít období boje za nezávislost a samozřejmě bojovat proti všudypřítomným templářům.

Tím jsem nakousl hlavního hrdinu Connora. Tento napůl indián je podle mě nejhorším hrdinou v AC sérii a ani jeho táta to nezachrání. Je pravda, že hrajete za jeho několik životních etap, ale ani v jedné vás neosloví. Chybí mu elegance Ezia, nebo Altaira a nedokáže se vyrovnat ani Desmondovi. Proč? Ono je to těžké vysvětlit, ale nedokázal jsem se s ním sžít a ani jsem k němu nechoval žádné sympatie. Nebo k jeho cílům. To ale bylo proto, že mi je historie Evropy bližší, než historie Ameriky. A tak tuto hru určitě nedocením, jak by ji brali hráči ve státech. Pro mě, čecha, tak bylo nahlédnutí na zrod spojených států naprosto nezáživné a  nezajímavé. Kdyby byl ve hře alespoň zajímavý hrdina, nebo nějaká pořádná zápletka, tak by mi rozhodně netrvalo přes půl roku, než jsem hru dohrál.

Jak je tedy možné, že jsem hru dohrál? Hlavně mě bavila část za Desmonda. Vlastně jsem s Desmondem nikdy neměl problémy a na jeho část jsem se vždycky těšil. Proto jsem nakonec tuto hru dohrál. Nicméně, pokud bych měl hru brát jako celek, dopadne celkem špatně oproti předchozím dílům.

Hodnocení: 6/10

Assassin1

Assassin2

Assassin3

 

Zveřejnit odpověď