Killzone: Mercenary

Když jsem hrál a poté psal o Killzone 2, docela jsem si stěžoval na to, že mě hra nebavila svým pojetím. Po nějaké době jsem se vrhnul na Killzone 3, která mě naopak naprosto pohltila a velice příjemně překvapila. A když už jsem si pořídil Playstation Vita, dal jsem automaticky šanci i této hře, která ze světa Killzone vycházela, nicméně nesledovala hlavní příběhovou linku, místo toho se zaměřila na úkoly žoldáků. Nápad zajímavý a po dohrání Killzone 3 u mě rozhodně vítaný.

Hlavním kladem při hraní byla euforie z K3 hry, která překonala i to, že příběh je zde jen jako taková slabá kulisa, kterou stejně nevnímáte, na ovládání si musíte zvykat, protože oproti Dual Shocku vám tu chybí R2 a L2 tlačítka a oproti velkým verzím se tu zkrátila herní doba zhruba na 6 hodin. Pro hráče CoD her je to sice až moc, pro nás normální to je žalostně málo.

Grafika je překvapivě kvalitní a srovnatelná s něčím mezi K2 a K3, samozřejmě tu jsou omezené možnosti, protože se jedná o přenosné zařízení. O to více ale překvapí hratelnost. Pokud máte za sebou nějaké FPS hry na konzolích a s ovládáním na joypadu nemáte problémy, budete se za chvíli cítit jako ryba ve vodě a budete si vychutnávat likvidování zástupů nepřátel, kombinované ovládání s dotykovým displejem a hlavně si budete vychutnávat ten pocit, že hrajete něco, co by se dalo hrát na (v té době) aktuálních konzolích a ono to vypadá a tváří se to jako velká konzolová hra!

Jsou tu samozřejmě věci, které se mi na hře nelíbí, mezi kterými je na nejvyšším místě asi právě herní doba, stereotyp misí po designové i grafické stránce, což mi vadilo i na K2, ale pokud si platíte službu Playstation Plus, dostali jste tuto hru zadarmo. A to je cena, při které se některé záporné vlastnosti dokážou prominout.

Shrnutí: Jedna z prvních FPS her na Vitu, která připomíná spíše Killzone 2, bohužel však i s jejími neduhy, převážně stereotypem. Na druhou stranu se jedná o zajímavé zpestření volného času někde mimo domov a mimo PC/konzolí. V případě stažení zadarmo v rámci PS Plus nemusíte váhat.

 

Hodnocení: 7/10

 

1 2 3 4

 

Zveřejnit odpověď