World of Warcraft 1

Po několika manga knihách přeložených do češtiny a po Ashbringerovi, je tu první pořádný příběh ze světa World of Warcraft. Tím je příběh o člověku bez paměti Lo’Goshovi, nočním elfovi s návaly nekontrolovaného vzteku Brollovi a krvavé elfce Valeeře, třech gladiátorech, kteří žijí jako otroci, dokud se po vítězství v aréně Dire Maul neosvobodí a neprchnou. Společně se tak vydají vrátit vzpomínky Lo’Goshovi a dát ho dohromady se svým synem.

První část příběhu, který se rozprostírá do čtyřknihové série, se odehrává zhruba v období datadisku The Burning Crusade, nicméně na Outland se zatím nepodíváte. První kniha vám dovolí prohlédnout si akorát několik známých míst v Kalimdoru a samozřejmě zde potkáte několik známých postav ze hry. Třeba Jainu, Tyrande nebo Aegwynn. Poznáte samozřejmě hodně známých zvířat a nepřátel. Prostě, pokud World of Warcraft hrajete, tady si budete připadat jako doma.

Po kresební stránce nemám námitky, kniha se drží stylizace WoW, autorem je Walter Simonson, kterého můžete znát třeba z Thora nebo Indiana Jonese. Příběh se zatím teprve rozjíždí, takže budeme trpěliví, nicméně už jsou zde náznaky toho, že se přísně drží reálií herního světa, což beru jako velké pozitivum. A pokud byste chtěli o Lo’Goshových partnerech vědět více, můžete je samozřejmě potkat i ve hře – Valeera, Broll.

Hodnocení: 9/10

 

2 comments

Zveřejnit odpověď