World of Warcraft 2

Co jsme se z prvního komiksu dozvěděli? Záhadný neporazitelný Lo’Gosh není nikdo jiný, než král Stormwindu, Varian Wrynn. Zatímco je v Kalimdoru, do Stormwindu se vrací druhý Varian. Který je ten pravý? Kdo vítá krále trpaslíků Magniho Bronzbearda? A komu radí Bolvar Fordragon a podezřelá Lady Prestor? Varian se svými přáteli, nočním elfem Brollem, krvavou elfkou Valeerou a trpaslíkem Thargasem Anvilmarem se vydávají na cestu to zjistit. Cestu jim samozřejmě komplikují nečekané situace jako záchrana trpaslíkova bratra z Thandolských mostů v Mokřinách ( severní hranice Wetlands), nebo záchranná akce v hoře Blackrock. Jaká bude konfrontace dvou Varianů? A jakou úlohu v tom všem hraje Lady Prestor?

Po první knize jsem se samozřejmě hodně těšil na pokračování, přeci jenom v tomto světě trávím spoustu času a díky tomu uvítám jakýkoliv příběh, který doplňuje lore tohoto světa. A tyto knihy vysvětlují období, kdy byl Varian nezvěstný a dávají pochopit situaci, když hrajete za Pandarena a navštívíte poprvé Variana ve Stormwindu. Během procházky se vám svěří s tím, že býval gladiátorem. Hodně příjemné maličkosti, které dělají fanouškovi radost.

Ale zpět ke komiksu. Příběhově se jedná o dokončení příběhu z první knihy, tempo stoupá ale zhruba až od poloviny knihy. Samozřejmě tu jsou nějaké ty šarvátky, plus záchrana trpaslíka, ale to jsou jen takové odbočky. Zajímavější tu je spíš vývoj postavy Valeery a jejích problémů s magií, která se zde ještě prohlubuje. Princ Anduin díky této knize taky získá více fanoušků, v mém případě se mu to podařilo. Bolvara je zajímavé sledovat a vzpomínat na konec bitvy s Lich Kingem. A nádherná Lady Prestor je kapitola sama o sobě. Postavy jsou tu prostě zajímavé a díky tomu, že v herní verzi působí už delší dobu, jste na ně zvyklí a příjdou vám i uvěřitelnější. Problém možná nastane pro někoho, kdo nezná tento svět a bude se chtít díky této knize do něj dostat.

Vcelku jde tedy o velice příjemné čtení, které ocení hlavně příznivci hry World of Warcraft, ale i příznivci fantasy žánru si tu příjdou na své.

Hodnocení: 8/10

 

 

 

2 comments

  1. Hmm všude odhalené nohy a prsa a nevím co ještě, jak se potom mám soustředit na čtení a ne na pornhub… Jinak možná se ti to zdá v pohodě, ale tohle míchání přezdívek, jmen, doppelgangeru, v tom se fakt nedá vyznat, když si vezmes kolik vůbec je ve WoW postav, třeba těch zásadních… No super, ja jsem včera tu poslední zónu nedal, ale Draenor klepe na dveře a už mám lvl 97, dungy a scénáře nemám samozřejmě.

Zveřejnit odpověď