Medal of Honor: Warfighter

Před dlouhou dobou jsem se tu rozčiloval nad hraním rebootu série Medal of Honor, který mě naprosto zklamal. A to tak, že jsem ho na PS3 ani nedohrál a musel jsem mu dát šanci po nějaké době na PC. Díky tomu a díky průměrným recenzím jsem ani druhý díl nevyhledával. Dokud jsem ho nedostal v rámci PS Plus zadarmo.

Co se týče příběhu, jedná se o klasické klišé. Máte padoucha, který páchá teroristické činy a máte partu vojáků, kteří ho mají zastavit. Každý z herních postav operuje v jiné části Země a proto se scenérie neokoukávají. Navíc vás hra informuje o tom, že se jedná o mise, které jsou inspirované reálnými událostmi.

Po prvním díle jsem byl hodně zvědavý na hratelnost a prostředí. To mě velice mile překvapilo. Jak jsem říkal, často se tu mění prostředí, navíc i styl gameplaye. Dvakrát si tu zajezdíte autem, které se kupodivu dobře ovládá (ale jelikož má EA zkušenosti z NFS a na hře je použitý Frostbite 2 engine, celkem se to dá očekávat) a jednou dokonce sestřelujete cíle z vrtulníku. Na konzoli je tak vše plynulé, vše detailní a vše funguje tak, jak má. Po technické stránce tedy nemám se hrou problém.

Pokud bych ale přeci jen měl mluvit o nějakých záporech, tak kromě zápletky tu je styl hraní, který je jasně okopírovaný z CoD série, což zamrzí. Série, která měla v dobách starších PC a PS One velké renomé, nemá zapotřebí kopírovat konkurenci. Měla si jít svou vlastní cestou.

Kdysi jsem slyšel, že EA bude vydávat dvě FPS série. Battlefield sérii, která je primárně zaměřená na online hraní a Medal of Honor sérii, která je spíše kampaňová. První hra nové MoH série se nepovedla. Druhá hra byla podstatně lepší, ale nálepku průměrnosti už jí nikdo nedokázal odlepit. Škoda. Mně se hra líbila a bavil jsem se u ní.

Hodnocení: 8/10

 

warfighter-3 warfighter-2 warfighter-1

Zveřejnit odpověď