Gaming Music 1

Jako většina hráčů poslouchám herní hudbu. Taky aby ne, pokud trávíte tisíce hodin v Azerothu nebo stovky hodin ve Wyzimě, prostě si ty melodie zamilujete. A pokud se stejně jako já chcete v herním světě nějak prosadit, snažíte se pro to dělat maximum. Učíte se pracovat v RPG Makeru, VN Makeru, RenPy, Photoshopu a hlavně si říkáte, že by se vám líbilo skládání vlastní hudby. A co je na to nejlepší program? Music Maker. A jelikož mám nějakou verzi díky Humble Bundle zakoupenou, nic mi k tomu nechybí. Talent není zapotřebí, to nějak přijde časem…

Když se zpětně dívám na moje hudební tvorby, dají se řadit do tří kategorií. První je z roku 1999, kdy jsem se učil tuším s programem jménem eJay. Jedná se převážně o krátké skladby, kde jsem zkoušel používat různé hudební styly. Hlavním znakem všech skladeb z této doby je jejich krátkost a jednoduchost. Pokud bychom je mohli zařadit do nějaké herní tvorby, dokážu si představit nějaké VN nebo jednoduché nezávislé hry.

01 – Ballad
02 – Dance
03 – Return to Classic
04 – Rock this
05 – World of Fantasy
06 – Space Wars

Druhá část mé “hudební tvorby” nastala v roce 2007, to už jsem přesedlal na nějakou verzi Music Makeru. Skladby začaly být trochu delší a různorodější. A i žánry nebyly stejné. Buď to byl klasický dance, nebo rock. Nebo něco mezi. Opět jsem se nechal inspirovat herní hudbou a opět si dokážu představit využití v některých hrách. A to nejen ve VN.

07 – Dance with me
08 – Downtown
09 – Rock this 2
10 – The Chase
11 – Walking in Congo

Po těchto pěti skladbách byl opět na nějakou dobu klid, než jsem se vrhnul na další tvorbu. Opět Music Maker a opět něco delšího a lehce propracovanějšího. Alespoň v porovnání s první sérií skladeb. Nicméně se psal rok 2014 a já vytvořil pouze jednu skladbu.

12 – Elej

Tím se dostáváme k závěru, kdy se píše rok 2020 a já po dlouhé odmlce oprášil Music Maker a vyplodil novou věc. Zatím sice jen jednu, ale rok ještě nekončí.

13 – Mood

Všechny skladby samozřejmě schovávám a až jich bude hodně, udělám z nich jedno album. Prozatimní název je Gaming Music 1 a kdo ví, třeba se někdy objevím i na Spotify 🙂

14 – Něco

Nejnovější počin z léta 2022, kde zatím neznám ani jméno skladby. Třeba to tak je zajímavější. Každopádně moje obliba trance stylu se zde nezapře.

Zveřejnit odpověď