Call of Duty 7: Black Ops 1

Jak už jsem tu nedávno psal, Vánoce jsou na některých místech časem slev. Nejinak tomu je v herních eshopech. A zatímco náš tradičně předražený GAME CZ (dříve JRC) si stále drží vysoké ceny, jejich mateřská firma GAME UK zlevňuje a nabízí některé věci za zajímavé ceny. A taky Preowned. Takže se mi tam podařilo objevit a posléze koupit Uncharted 2: Among Thieves a Call of Duty: Black Ops, každou hru za skvělých 300,- Kč v přepočtu. A jelikož vím, že mě Uncharted zase chytne a nepustí, začal jsem hrát Black Ops.
Nebylo tomu dlouho nazpět, co jsem sérii Call of Duty odsuzoval pro její podobnost s mou oblíbenou hrou Medal of Honor: Allied Assault. Poté, co jsem dal šanci Modern Warfarům jsem dospěl k tomu, že jsem si CoD6: MW2 koupil na PS3 i na PC a CoD7: BO mám zatím jen na PS3 a uvažuju i nad CoD4 (i když jsem ji už dohrál) a CoD5, kterou bych si docela rád zahrál, i když se odehrává v 2. světové válce.
Přiznám se, že v této době mám na PC rozehraný opět MW2 a s kamarádem hrajeme Spec Ops a klasický multiplayer. A proto jsem k BO přistupoval poněkud volněji. Proto jsem nevěnoval moc pozornosti příběhu. Vím, že jsem člen vojenské jednotky Black Ops, která opět operuje po celém světě a v tuto chvíli na Kubě, ve Vietnamu, někde na ledovém severu atd. Celá hra je situovaná do 60. let a je vyprávěná retrospektivně z mučícího křesla, kde jsem vyslýchán někým. Vesměs je tu hlavním cílem získat a posléze zachránit biologickou zbraň v podobě plynu Nova 6.
Jak jsem říkal, zezačátku jsem ke hře přistupoval trochu pesimisticky, protože jsem nechápal, co na ní může být tak skvělého, že prodala mnohem více kusů, než Modern Warfare 2. Zhruba tak v polovině hry jsem to začal chápat a ke konci jsem sám začal uvažovat, jestli se mi nelíbí víc, než právě MW2. Pravda je, že BO vykrádá MW2, co se nápadů týče (místo sněžného skůtru tu je motorka atd.), ale jelikož se to do hry hodí a ty úseky nejsou náročné na obtížnost, jedná se o příjemné zpestření.
Po dohrání hry se mi automaticky zapl mód Zombies. Přiznám se, že jsem vůbec neměl ponětí, co mě čeká. Čekal jsem něco jako L4D, ale výsledek mě spíš zklamal. Vybral jsem si JFK jako postavu a začaly se na mě valit hordy zombie. Zezačátku po jednom nebo po dvou, postupně jich bylo více a já měl omezené střelivo. Za zabití jsem dostával body, za které si pak kupuju nové zbraně. No… Jak říkám, celkem mě to zklamalo.
Multiplayer jsem samozřejmě taky zkusil, ale hrajte jako začátečník proti někomu, kdo má hru přes rok. To se pak hodně rychle omrzí. A stejně tak mě zklamalo, že ve hře není možnost Spec Ops pro dva jako v MW2. Hratelnost pak výrazně stoupá. Samozřejmostí je rozdělení obrazovky při hraní ve čtyřech na jednom PS3.
Celkově mě hra překvapila. Nic moc jsem od ní nečekal, ale dokázala mě udržet až do konce, který sice přišel za chvíli (asi 6 nebo 7 hodin), ale je tu reálná šance, že si jí zahraju znovu.
Shrnutí: Důstojný nástupce série, který zatím podle několika indícií bude mít letos (2012) na podzim pokračování. Škoda jen těch chybějících Spec Ops…
Hodnocení: 8/10

2 comments

Zveřejnit odpověď