SoulCalibur: Broken Destiny

Jedny z prvních her na PS2/PS3/PSP jsem měl bojovky jako jsou Tekken, Mortal Kombat nebo právě SoulCalibur. Věděl jsem o tom, že hry ze série SC jsou brány jako nejlepší mlátičky, ale osobně jsem to zjistil až po zakoupení třetího dílu na PS2. Tam jsem tomu propadl. A jelikož vyšla hra i na PSP, musel jsem ji prostě mít.
Hned na začátek musím říct, že mě hra celkem zklamala. Ale naštěstí ne úplně. Ale vezmu to popořadě. Po pěkně udělaném intru jsem se objevil v menu, které kromě Quick match obsahovalo ještě pro mě neznámé Trials a The Gauntlet. Zvolil jsem první možnost, vybral jsem si postavu, kterou jsem si sám vytvořil (vlastnosti Kilika, vzhled víc cool) a zkusil jsem Trial of Attack. Za pět minut jsem měl dohráno. Bylo to jen pár zápasů v řadě o největší skóre. Druhá varianta, Trial of Defense byla podobná s malou změnou v obraně a Endless Trial je to samé, co první varianta, ale s neomezeným počtem soubojů. Alespoň podle jména. Moc daleko jsem to nezkoušel. Vybral jsem si tedy druhou možnost v menu, a to The Gauntlet. A to mě nebavilo ještě víc. Souboje zde probíhají formou předem oznámených úkolů typu: “Tento bojovník používá údery shora, vyhněte se jim a ihned udělejte určitý protiútok”. Je pravda, že je zde alespoň náznak originality, ale není to zábavné, hlavně když musíte jeden zápas opakovat třeba 10x.
Kromě Options a Records, kde si můžete prohlédnout odměny dosažené ve hře, statistiky v single nebo online módu, tu je ještě volba Training, kterou jako dlouhodobý hráč nepotřebuju, Creation, kde si můžete upravit buď existující postavu nebo udělat novou. A málem bych zapomněl na to hlavní, proč jsem nakonec hru neodsoudil. Versus. Pravda, jedná se jenom o hru mezi dvěma PSP, ale i to stačí a pokud máte někoho, kdo by s vámi hrál, určitě nebudete litovat.
Málem bych zapomněl na postavy. V nabídce máte 28 různých bojovníků, každý má dva možné vzhledy postavy, každý má svou zbraň a svůj bojový styl, ale bohužel je máte všechny dostupné hned od začátku. Bohužel proto, že vám pak chybí motivace k dalšímu hraní sólo. Dokonce i bonusovou postavu, Kratose ze hry God of War máte hned na začátku…
Shrnutí: Spíše hra pro dva hráče, pro jednoho celkem nuda a žádná výzva. Chybí story mód z PS2/PS3 verze.
Hodnocení: 7/10
SoulCalibur PSP 02
SoulCalibur PSP 03
SoulCalibur PSP 04
SoulCalibur PSP 01

2 comments

Zveřejnit odpověď