Final Fantasy VII: Crysis Core

Jeden z důvodů, proč jsem si koupil PS2 byla Final Fantasy X. Jeden z důvodů, proč jsem si koupil PS3 byla Final Fantasy XIII. A schválně, co bylo jedním z důvodů, proč jsem si koupil PSP a NDS? 🙂 Ano, Final Fantasy pro handhealdy. I když je fajn mít hry na velké televizi a sedět u nich v pohodlném gauči nebo křesle, stejně si je nemůžete vzít do práce, do školy nebo na záchod :).
Asi budu za kacíře, ale moje nejoblíbenější Finálko není s číslem VII, jako u spousty lidí, ale VIII. Nicméně to nemění nic na tom, že jsem u sedmičky strávil nejvíce času. Herní ukazatel se mi zastavil na 100 hodin a nějakých drobných. Navíc to bylo jedno z mála 3D RPG, které byly navíc předělány na počítač z PS One. A když jsem se dozvěděl o chystaném pokračování, byl jsem více než mile potěšen.
Spíše než o pokračování, se jedná o prequel k původní hře. Ujímáme se zde role Zacka, vojáka organizace Soldier, která plní úkoly po celém světě a řeší nepokoje ve vlastních řadách. K tomu nám pomáhají tradiční zbraně jako jsou například meče, a přátelé jako například nováček u Soldieru Cloud McStrife (ano, hlavní hrdina FF7), nebo Aerith (taky FF7).
Oproti FF7 je tu ale jeden obrovský rozdíl ve stylu hraní. Průběh světem je klasický s pohledem na postavu z nějaké kamery, ale změna nastává v soubojích. Nejedná se už o čistokrevnou tahovou RPG hru, ale o akční bojovku, kterou si musíte pořádně odzkoušet, než se s ní sžijete. Pokud se vám to ale povede a dáte hře šanci, můžete se těšit na nějakých 20 hodin zábavy.
Nicméně po dohrání můžete pokračovat s těžší obtížností a výbavou z konce předchozí hry, ale osobně mě to nelákalo. Grafika je velice pěkná, ale náplně misí se většinou opakují a probíhají stylem: jdi tam a někoho zabij. Jiné je to pak v příběhové části hry, která se spustí po splnění určitého počtu misí.
Shrnutí: Důstojné pokračování legendy, které bohužel nedosahuje její kvality. Jako plus beru propojení a vysvětlení některých věcí z původní hry.
Hodnocení: 7/10
FF7 Crisis Core 01
FF7 Crisis Core 02
FF7 Crisis Core 03
FF7 Crisis Core 04

2 comments

    1. FF je super v jedný věci, co hra, to jiný příběh, jiný svět, jiná pravidla, jiné všechno. Prostě se v každém dílu udělá nová hra a pak se na ní plácne nálepka Final Fantasy. Každopádně tohle je prequel k legendárnímu Final Fantasy 7, který vysvětluje pár nejasností ohledně příběhu FF7. Stylově už se jedná spíše o akční hru, která je díky tomu rychlejší a pro někoho i zábavnější/zajímavější. A na PSP to vypadá skvěle.

Zveřejnit odpověď