Star Wars: Force Unleashed 1

Fanouškem hvězdných válek jsem od malička, všechny jsem viděl několikrát v kině, na videu to doma běželo každou chvíli a v počítači často běžela nějaká hra z jejich světa. A jeliož poslední dobou už ani ty hry nejsou to, co bývaly, potěšilo mě vydání Force Unleashed o to víc.
Jelikož jsem v té době neměl jinou verzi, začal jsem hrát na PSP. V menu jsem si vybral jako první Story Mode a dal jsem se do hraní. Začal jsem hrát hned nečekaně za Darth Vadera, což mě příjemně překvapilo. Celá mise je víceméně tutoriál, kde si člověk osvojí ovládání a používání Síly. Cílem je projít mapu na Kashyyku, domově Wookiů a zabít rytíře Jedi. Po jeho zabití se objeví jeho syn, kterého se Vader ujal jako svého Padawana. Tajného. Protože se o něm nesměl dozvědět Palpatin. A jelikož se to odehrává v tomto směru, ani se během hry nedozvíme jméno hrdiny. Takže se mu říká Starkiller.
V jeho roli máte za úkol pozabíjet poslední přeživší rytíře řádu Jedi a pokračovat s výcvikem u Darth Vadera. To se po nějaké době zvrtne a vše bude úplně jiné. Ale zbytek neprozradím, těch překvapení je tu málo, tak ať se máte na co těšit. Jedinou věc vám ale prozradím – děj se odehrává mezi epizodou tři a čtyři, takže mezi novou a starou ságou.
Kromě Story módu je v nabídce i varianta Force Unleashed, která obsahuje kromě duelů (můžete hrát třeba za Luka Skywalkera, Anakina, Palpatina a další) i historické mise, které kopírují známé události ze světa Star Wars. Pak je tu i rozkaz 66, po kterém republikoví vojáci zaútočili na Jedie. A samozřejmě Multiplayer v hlavní nabídce. Pokud si pamatujete na duely v Jedi Academy, tak budete jako doma. Sice je tu pouze Ad-Hoc (přes Wifi), ale na druhé straně je tu několik módů, které můžete na jedné síti až 4 hráči.
Hra se dá dohrát celkem rychle, jistá motivace na opakované hraní tu je s hledáním bonusů v podobě nových krystalů nebo silnějších útoků. Příběh se dá projít celkem rychle (asi kolem 5ti hodin), takže to je pak na každém, jestli se ke hře ještě vrátí.
Shrnutí: Po dlouhé době dobrá hra ze světa Star Wars, která nečerpá z nesmyslu jménem Klonové války. Akorát celkem krátká.
Hodnocení: 8/10
Force Unleashed PSP 04
Force Unleashed PSP 03
Force Unleashed PSP 02
Force Unleashed PSP 01

Jeden komentář

  1. Asi se už budu opakovat, ale SW je můj další takový veliký zakys, film jsem viděl nějakej poprvy na základce, když u nás na vesnici ještě fungovalo kino, pak jako ten zmatek v číslování epizod… Dej pokoj. No pak jsem měl jedno číslo speciální z jednoho časopisu a z toho jsem pořád dokola hrál demo phantom menace, vím že to bylo boží!

Zveřejnit odpověď