Tekken 6

Když už jsem tu rozebíral SoulCalibur, tak se vrhnu na další klasiku Playstationu a to na Tekkena. Osobně jsem se k této sérii dostal až u třetího dílu na PS One, pokračovalo to čtyřkou na PS2 a pak jsem přeskočil na PSP na Dark Ressurection a šestku, na kterou se teď zaměřím.
Nevím, jestli je to móda poslední doby, ale rodí se hry, které na hru pro jednoho hráče docela kašlou. A jelikož jsem zatím nehrál původní verzi na PS3, kde by to nebylo problematické, musím konstatovat, že u her na PSP je to velké mínus.
Po tradičně skvěle udělaném intru přichází založení profilu s obrázkem oblíbeného hrdiny T6. Nezáleží na tom, koho si vyberete, žádné bonusy vám z toho nekápnou. Jediná změna bude ta, že po spuštění nějaké herní možnosti budete mít přednastavenou zvolenou postavu.
Režimů hry je tu bohužel jen pár. Arcade, kde máte za úkol porazit několik (asi 6) soupeřů a pak finálního bosse, Azazela, který zabírá zhruba půlku displeje a jeden útok vám sebere zhruba půlku života. Pak je tu Story, které obsahuje pár úvodních obrázků, které objasňují motivaci vybraného bojovníka k boji. S ním projdete zhruba čtyři souboje a pak bojujete proti Azazelovi. A potom vás alespoň čeká pěkné animované outro. Ghost Battle je souboj proti “duchům”. Když jste bojovali proti někomu silnému nebo kamarádovi, hra si uloží jeho profil jako ghosta. Challenge obsahuje Time Attack, Survival nebo Gold Rush. Víceméně jde o to samé. Porazit protivníka za jeden život, v jednom časovém úseku nebo dát co největší damage. Nejzajímavější je ale klasicky Network. Už z názvu je jasné, že se jedná o hru pro více (2) hráčů. Ale bohužel jenom přes wifi. Opět žádný online. Logicky je jasné, že online hra by obsahovala spoustu lagů, takže by to nikdo nehrál, ale tu možnost bych tam stejně dal. Nicméně, stejně jako u SoulCalibru, i tady jsou souboje s kamarádem zábavnější než pro jednoho.
Další položky v nabídce jsou klascké – Profil se statistikama, Options nebo Gallery, která obsahuje veškerá intra a outra, která si ve hře odemknete. A to je vše, co tu najdete. Žádné minihry jako v minulém díle, žádná tvorba postavy…
Shrnutí: Ideální hra na dovolenou, když víte, že ji bude mít i kamarád (to byl můj případ). Pro jednoho celkem nuda. SoulCalibur je lepší volba.
Hodnocení: 7/10
Tekken 6 01
Tekken 6 02
Tekken 6 03
Tekken 6 04

Jeden komentář

Zveřejnit odpověď