Batman – Arkham Asylum

Pokud se podíváte na moje stránky, je vám jasné, že jsem fanoušek komiksů a to především superhrdinských. Batman byl možná jeden z prvních hrdinů, kterého jsem poznal a mohl za to asi hlavně seriál s Adamem Westem, později pak kreslené seriály. S nástupem komiksu už to bylo horší, protože se mi bohužel dostaly do rukou průměrné, až špatné příběhy, takže jsem pak na Batmana zanevřel. Nedlouho poté jsem se díky BB Artu k Batmanovi vrátil a udělal jsem dobře. Kdybych neobnovil mou oblibu Bruce Wayna, určitě bych si nezahrál tuto skvělou hru.

Vše začíná celkem nevinně, Batman chytí Jokera a vede ho do Arkhamu, sanatoria pro psychicky narušené osobnosti. Cestou se samozřejmě něco zvrtne a Joker utíká. A jelikož je to mistr zločinu, má samozřejmě připravené nějaké to eso v rukávu. Takže se kromě Jokera můžete těšit na známé protivníky jako je Killer Croc, Poison Ivy, nebo Scarecrow, se kterým budete bojovat v lokacích, které jednak připomínají 2D plošinovku a navíc v nich budete v delíriu. Více ale z toho neprozradím, to musíte zažít.

Příběh je tedy typicky komiksový, nicméně zpracování je výborné. Batmana vidíte zpoza jeho ramena, styl je tedy tombraiderovský, nicméně jelikož je na hře použitý Unreal Engine (pokud si dobře pamatuju, tak UE3), vše je detailně trojrozměrně zpracované a kupodivu to ani netluče do očí.

Jelikož je Batman jedním z hlavních průkopníků Stealth zneškodňování nepřátel a navíc i detektiv, projevuje se to samozřejmě i na stylu hry. Občas je zapotřebí zjistit, kudy šla ta nebo ta osoba, popřípadě se musíte někam proplížit, abyste nespustili poplach. Hru to oživuje, stejně tak i různé gadgety, které má hrdina u sebe (vystřelovací lano, batarang…).

Batman je velice dobrá zábava, která zabere asi 13-15 hodin herního času, pokud nebudete chtít najít úplně všechny bonusové věci. V tomto případě si připravte tak 20+ hodin.

Hra je skvělá. Pokud člověk má rád superhrdiny, dokáže se do ní ponořit ještě více. Navíc není kdovíjak složitá, vesměs vás vede za ruku, abyste někde nebloudili a aby vás nenechala odpočinout. A navíc byla v rámci PS Plus zdarma.

Hodnocení: 9/10

 

3

1

2

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

Zveřejnit odpověď