The Walking Dead Season 1

Už je to nějaký pátek, co tato hra vyšla, ale po dokončení hraní druhé sezóny jsem se konečně dokopal k tomu, abych napsal k první sezóně krátké review.

První série TWD byla pro mnohé hráče naprostým překvapením, které nikdo nečekal. Do té doby nadprůměrná společnost Telltale Games byla hráčům známá hlavně epizodickými příběhy Sama a Maxe, které byly sice velice dobré, ale nedokázaly oslovit široké publikum hráčů. Poté se chopili adaptace několika filmových hitů (Návrat do Budoucnosti nebo Jurský Park), ale největším hitem pro ně byla adaptace komiksové série Živí mrtví, která vychází i u nás od Crwe.

Jelikož jsme už byli z jejich předchozích her zvyklí na epizodické hraní, nic nového nás ve hře nečekalo. Alespoň jsme si to mysleli. Hned v první epizodě z pěti nás čekalo napětí, akce a hlavně nervy drásající atmosféra, která byla chvílema velice vypjatá. Za trestance Leeho jste se ujali malé holčičky jménem Clementine, kterou jste doprovázeli za rodičema do Savannah. Cestou jste samozřejmě potkali několik dalších přeživších, ne každý však byl stejného názoru, jako vy. A tady dochází k těm velkým dějovým zvratům. Jelikož jste skupinka lidí mezi zombíkama, zákonitě musí dojít k tomu, že se něco zvrtne. A vy se musíte rozhodovat na základě toho, co vám říká srdce. Zachráníte malého kluka, nebo dospělého, který vám bude větší pomoc v mrtvém světě?

Na takové rozhodnutí vám samozřejmě utíká čas, musíte se rozhodnout rychle. A ať zachráníte kohokoliv, znepřátelíte si toho druhého, který vám může být v budoucnu velkou pomocí. Emoce v této hře hrají velkou roli, stejně jako v originální předloze, která taky sází hlavně na to, že zombie jsou jen kulisou, která může ohrozit váš život, ale větší zlo je v lidech.

Jsem rád, že jsem si počkal na kompletní sezónu a nehrál jsem ji průběžně. Takhle jsem si ji mohl vychutnat v klidu bez čekání několik měsíců na další díl.

Shrnutí: Úžasná emotivní hra, která má pár lekavých momentů, ale nestaví na nich. Jeden z mezníků herních dějin.

Hodnocení: 10/10

 

201303180530_the-walking-dead-game-3 unnamed unnamed2

Zveřejnit odpověď