The Walking Dead Season 2

Dlouho po dohrání první sezóny TWD jsem se odhodlával ke hraní druhé sezóny. Nakonec jsem využil jeden z mnoha PSN výprodejů a pořídil jsem si komplet všechny epizody v Season Passu za polovinu původní ceny. A udělal jsem stejně dobře, jako v minulém případě. Čekat na další epizody několik měsíců, to bych se zbláznil.

Příběh hry se odehrává nějakou dobu po událostech první sezóny, kdy hlavní aktérkou hry je Clementine, na které se postupně podepisuje realita. Její povaha je tak chladnější a násilnější. Ono se taky není čemu divit, když žijete ve světě zamořeném zombiekama, musíte se změnit, nebo se změníte na zombie.

Společně s Clementine tak hledáte pomoc a zázemí, kde byste mohli být v bezpečí. Problém je v tom, že i v této hře jsou zombie jen kulisou pro to hlavní zlo, které se skrývá v lidech. Zatímco někteří lidé se snaží pomáhat, jsou tu stále osoby, které prahnou po moci a po zásobách věcí důležitých pro přežití. A stejně jako v první sezóně, i tady svými rozhodnutími ovlivňujete dění ve skupině přeživších.

Styl hry je stejný jako minule, ono taky není třeba měnit něco, co skvěle funguje a co hráči od hry vyžadují. Ozvučení a atmosféra je na skvělé úrovni, jen mi tam chybí něco, z čeho bych si sedl na zadek, nebo z čeho bych měl strach. Není to tím, že už to tu jednou bylo, ale řekl bych, že tvůrci vsadili na více psychologických momentů, než na ty lekavé. Je pravda, že o tom TWD je, ale řekl bych, že jsem jedničku prožíval víc. Možná to bylo tím, že jsem ovládal tentokrát malou holku, která se nebojí zabodnout zombie do hlavy šroubovák, místo chlapa, který se s tímto světem teprve seznamuje.

Shrnutí: Výborné pokračování, které spíše sází na psychologii, zatímco zombie jdou více do pozadí. To ale není na škodu.

Hodnocení: 9/10

 

WalkingDead_Characters

TWD_203_Hoard

328353-the-walking-dead-season-2-episode-2-a-house-divided-2500x1443

 

Zveřejnit odpověď