Game of Thrones

Tak tohle ne, Telltale Games, to bychom nebyli kamarádi. Když už jsem vás pomyslně zařadil do žebříčku mých TOP vývojářů, tak přijdete s tímhle? Sam & Max byl velice dobrý, Back to the Future nebylo špatné, Walking Dead S1 byla super, Walking Dead S2 taky, Wolf Among Us taky a Tales from Borderlands beru jako vaší nejlepší hru. Ale to, co jsem zažil s GoT se mi opravdu nelíbilo.

Co jsem od této hry čekal? Asi to samé, co od TWD herní série v kombinaci s knižní/seriálovou atmosférou. Intriky, vraždy, sex, spiknutí, souboje atd. Co jsem se od hry dočkal? Předně musím říct, že sex se nekonal. Za celou dobu jsem vlastně neviděl ani jedno prso, což nějak nekoresponduje s GoT předlohou. Ale to bych ještě překousnul, pokud to bude hra kompenzovat vším ostatním. A taky, že ano. Příběh je napínavý, zajímavý a plný zvratů, přesně tak, jak jsme od GoT zvyklí. Navíc se točí okolo rodu Forresterů, kteří v knižní sérii nevystupují. Tedy, u Daenerys se objevuje lord z Yronwoodu, tak předpokládám, že jde o stejnou osobu, která se ale jinak jmenuje. Nicméně zde rozplétáme příběh mladé Miry, která je v doprovodu lady Margery, Rodricka Forrestera, pána Irongardu, dále pážete Gareda, nebo žoldáka Ashera Forrestera. O příběhové linky a zápletky tu tedy není nouze, taky se příběh rozdělil na šest epizod, místo obvyklých pěti.

Příběh je tedy v pořádku, dokonce bych překousnul i tu ukecanost, ale co mě na této hře neskutečně iritovalo, byl herní engine. Sakra, TT, udělejte už něco pořádného. Načítání každé scény je stejně dlouhé jako načítání Los Santos v GTA5, hra se kouše, trhá, jako kdybych ji vůbec nehrál na výkonném PS3 a od poloviny poslední kapitoly jsem měl ze hry trhací kalendář, který se objevil v nejnapínavější části hry, vypadl zvuk, nešlo restartovat PS3, aktualizace žádná a po novém puštění se nic nezměnilo. Tohle opravdu naštve. Bohužel to ale není problém konzole, nedávno jsem si zopakoval první epizodu Tales from Borderlands, tentokráte na PS4 a ani tam to nebylo plynulé, hra se taky občas trhala.

Škoda. Nebýt těchto technických problémů, dal bych jí velké ohodnocení, ale tyhle problémy dokážou hráče frustrovat a zkazit mu zážitek ze hry. A o ten zážitek bohužel jde v první řadě.

Hodnocení: 6/10

 

a c b

Zveřejnit odpověď