Doom 4: Konec hry

Po třech hrozných knihách tu máme konečně závěr série. Minulá kniha ode mě dostala 3/10, takže uznávám, že do čtení závěru se mi ale vůůůůůbec nechtělo. Zvládl jsem to a jsem na sebe velice hrdý, protože něco takového vyžaduje hodně odvahy a pevných nervů. Pokud jsem nadával na předchozí knihy, tady to bude pokračovat. Hlavní hrdinové letí zpět na Zem kde uběhla od jejich odletu spousta let a musí tak zachránit, co se dá.

Upřímně řečeno, nemám ponětí, o co v té knize vlastně šlo. Plytké dialogy, ubohý vypravěčský styl, špatná forma psaní, nezajímavý a vlastně skoro žádný příběh… A takhle bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho. Opět jediná věc, která má nějakou spojitost se sérií Doom, je název knižní série a obrázek na titulce. A názvy některých nepřátel.

Nechápejte mě špatně, nechci být jen ubohý hater, ale jsem gamer a taky proto se tu zabývám knihami podle herních sérií. A jelikož mám i nějaké zkušenosti s psaním, můžu říct, že tady je něco opravdu špatně. To je stejné, jako byste vzali nějakou oblíbenou českou herní sérii, například Poldu, dali to do rukou školákovi ze základky, aby k tomu napsal nějaký jakýkoliv příběh, lidi si to stejně budou kupovat kvůli značce, on vezme ze hry jednu postavu, dá tam kýčovitý příběh třeba na téma únos někoho z rodiny a Pankrác to bude vyšetřovat. A bude tam sbírat věci ze země a kombinovat je v kapsa atd… To byste chtěli?

Pokud tedy můžete, téhle sérii se ale opravdu vyhněte.

Hodnocení: 3/10

 

Zveřejnit odpověď