God of War 3 Remastered

Máme tu další z vlny remasterovaných her z předchozí generace konzole na novou. V tomto případě z PS3 na PS4. Jestli si dobře pamatuji, jednalo se v případě GoW3 o jednu z launchových her na konzoli a i já jsem na ní psal recenzi někdy v roce 2015. Remasterovanou verzi hry jsem dostal jako součást balení konzole a zahrál jsem si jí až teď. Proč? Nebyl důvod to hrát, když jsem si ještě pamatoval původní hru.

Když jsem hru recenzoval kdysi, dost jsem ji vychválil. To se zamozřejmě nezměnilo. Kratos je stále bad-ass hrdina, který se chce pomstít všem bohům a postupně je likviduje. Samozřejmě tentokráte to vypadá lépe, je to všechno ostřejší, cákance krve vypadají jako cákance krve a všude je spousta vizuálních efektů. Nechápejte mě špatně, já to nekritizuju, mně se to opravdu líbilo a hru jsem si i po těch letech opět užil a bavil jsem se u hraní. Akorát to odhodlání už nebylo takové, jako dříve. Hlavně, když jste k tomu všemu začali hrát nejnovějšího God of Wara ze severského prostředí.

Zpět k tomuto remasteru. Co se základní hry týče, ta se nezměnila. Možná bych řekl, že byl průchod lehčí a rychlejší, protože jsem si většinu puzzlů ještě pamatoval z původní hry. I tak to bylo slušných cca 10 hodin herního času. Pravda, u prvních her to bylo více, ale jak jsem už říkal minule, hráči jsou rozmazlenější a více casual, takže se jim musí tvůrci podřídit.

Co ještě říci o hře ze série, která stála u mého přechodu na konzolové hraní? Kratos je pro mě jedna z ikon Playstationu. I kdyby nevycházely další hry, vzpomínal bych na něj jen pozitivně jako na jednu z nejlepších herních sérií od Sony. A pokud by vyšly další díly (jedna vyšla, druhá je asi oznámená), bude to pro mě povinnost. A tenhle Remaster? Když si ho zahrajete po delší době od původního hraní, jen vás potěší. Nepřináší nic nového, jen si hru můžete zahrát na nové konzoli, když už tu není zpětná kompatibilita. A ještě dodám, že hru dávalo Sony i jako originálku v PS Plus, takže pokud jste jí získali zadarmo, tak je to ta nejlepší možná varianta, ne?

Hodnocení: stále 8/10

God of War® III Remastered_20190911065753
God of War® III Remastered_20190911072624
God of War® III Remastered_20200317085212

Zveřejnit odpověď