WRC 5

Když se tak zpětně dívám na svoje články, všiml jsem si, že mi tu chybí dost her, které jsem dohrál, ale zatím o nich nic nenapsal. Takže to musím napravit. A začnu rovnou pátým dílem z novodobé série WRC. Proč novodobé? Ještě v době Playstation 2 tu byla série WRC od Evolution Studia, která byla výborná. Bohužel s nástupem PS3 se zaměřili na hru Driveclub a k rally hrám už se nevrátili. Licenci tak dostala společnost Milestone, která tuto značku skoro pohřbila. Vydala čtyři hry, kdy všechny byly prakticky stejné, navíc se stejnými technickými problémy a chybami. Čtvrtý díl jsem tu měl nedávno ve verzi pro Vitu a před delší dobou i na PC. Teď je na čase pátý díl, který už má na starosti jiné studio, Kylotonn.

Po technické stránce se hra poměrně zlepšila. Neměl jsem sice možnost hrát verzi na PS3 nebo X360, ale na PS4 už se na to “dalo dívat” podstatně lépe, než ve čtvrtém díle. Odpadlo několik zbytečných bugů, jako zasekávání se o neexistující překážky, nicméně některé tu stále přetrvávaly. Například problémy s křovinami vedle cesty. Některé vás zabrzdí, jiné normálně přejedete. Asi záleží na náhodě, já jsem bohužel dodnes nepřišel na to, jak to funguje. Stejně tak vracení se na trať. Občas vám hra dovolí jet několik vteřin do louky, jindy jenom dáte kolo mimo trať, už vás za to penalizuje.

Co se nabídky týče, není tu nic nového – kariéra, kde začínáte od J-WRC a dostanete se až na vrchol do WRC, různé sólo závody, online režim, který má samozřejmě už nějakou dobu vypnuté servery a nějaké další věci, které jen prodlužují hru. Pokud jste fanoušek, tak vás to baví, ale stejně dáte přednost klasické kariéře a na zbytek se akorát zběžně podíváte. Pro nováčka je v této hře připraven i tutorial, ale dá se přeskočit.

Celkově se o této hře špatně píše. Oproti předchozímu dílu přinesla změny v enginu, které se celkem povedly a uznávám, že mě hra bavíla více, než předchozí díl. Herní doba je stejná, tedy něco kolem 14 hodin. Pokud tedy budeme brát kariéru a nějaké to zkoušení dalších režimů. Na druhou stranu je i podle videí vidět, že se hrou se dá ještě pracovat a minimálně po grafické stránce se dá zlepšit.

Závěrem bych tedy řekl, že hra je lepší, než WRC 4, ale stále má co vylepšovat. Třeba takovou znovuhratelnost. Jinak toho moc nového nepřináší. Pro fanouška rally povinnost, pro laika je to něco, co můžou přehlédnout. Naštěstí to byla poslední hra z PS3 (která byla jen upgradována na PS4), takže od dalšího dílu už by se to mělo zlepšit.

Hodnocení: 7/10

WRC 5 FIA World Rally Championship_20171129180912
WRC 5 FIA World Rally Championship_20171129190157
WRC 5 FIA World Rally Championship_20180216190145

Zveřejnit odpověď