Metal Slug XX

Chvíli po dohrání kolekce Anthology jsem objevil další díl série a jelikož se jednalo o samostatně prodávanou hru, těšil jsem se. Zbytečně.
Pochopil bych hry na NES, GB apod., kdy se tvůrcům z nedostatku místa na cartridgi nevešlo více obsahu do hry, ale dát na UMD disk pouze o jednu nebo dvě mise víc? Ale no tak. Je tam sice více hratelných postav a trochu hezčí lokace, ale nic, z čeho by se PSP přehřívalo.
Příběh je klasický – skoro žádný. Zničit padouchy, kteří spolupracují s mimozemšťany. K tomu vám pomáhá celkem velký arzenál zbraní včetně nějakých vehiklů. Bojovat se tak bude na zemi, pod vodou a dokonce i ve vzduchu. Nicméně revoluci nebo změnu nečekejte, styl hry (plošinovka, kde chodíte z jedné strany obrazovky na druhou) se od prvního dílu nezměnil. Ale to není na škodu. Nechybí samozřejmě multiplayer, ale jelikož budete tradičně odkázáni na wifi ad-hoc, budete asi muset dlouho hledat nějakého kamaráda, se kterým si to zahrajete ve dvou. V menu ještě naleznete možnost Combat school, kde plnite mise, které jsou prakticky stejné jako hlavní hra, takže záleží pouze na vás, jestli se tím chcete zabývat.
Jsem sice fanouškem série, ale platit za nějakých 30 minut hraní hlavní kampaně (mise se mi plnit nechce) se mi opravdu nechce. Je sice pravda, že díky pěknému vzhledu hry a atmosféře se k tomu vrátíte stejně jako u předchozích dílů, ale budete zklamáni.
Shrnutí: Pouze pro fanoušky, ostatní si to stáhněte, utrácet za to peníze nemá cenu.
Hodnocení: 7/10
slug1
slug2
slug3
slug4

Zveřejnit odpověď