Resistance 1: Fall of Man

Po delší době se mi podařilo dohrát další hru na PS3. Na to, jak jsem měl původně negativní názor na hraní FPS her na konzolích, celkem rychle měním názor. Toto je moje druhá dohraná FPS hra, 3 další na mě ještě čekají. Ale zpět ke hře.
Resistance popisuje události z alternativní minulosti, kdy druhá světová nedopadla tak, jak měla, ale byly do ní zapletené mimozemské viry a mutanti. Hlavní hrdina je jeden z mála vojáků, kteří přežili výsadek v Anglii a hodlá se svými spoluválečníky osvobodit zemi. Což není jednoduchý úkol, hlavně když se hned na začátku virem zvaným Chiméra nakazil taky.
V dobách, kdy rád hraju hry jako je Half-Life, který má příběh, působí tato střílečka jako příjemné osvěžení. Na nic si nehraje. Chcete bojovat? Tady to máte. Do rukou vám strčí několik druhů zbraní, včetně mimozemských a vrhne vás přímo do akce, která chvílema připomíná film Válka světů (když tak nad tím uvažuju, hodně her z budoucnousti obsahuje scény podobné tomu filmu). Navíc smícháný s Half-Lifem 2. Naštěstí je tu pozitivní věc v tom, že nemusíte používat pouze jednu nebo dvě zbraně, ale máte všechny. Což je novodobý trend, který ne vždy má kladný výsledek.
Jak jsem se zmiňoval, nejsem příznivcem FPS her na konzolích. A hlavně těch hodně akčních. Naštěstí jsem prošel “ohněm”, který mě naučil ovládat tyto hry celkem bez problémů. Byl to Modern Warfare 2, kterému za to vděčím. To díky němu jsem hru za nějakých 7-8 hodin dohrál a teď si dávám chvíli pauzu u jiných her, než se vrhnu na druhý a posléze i třetí díl. Pouze vynechám PSP verzi, ta mě opravdu neláká.
Shrnutí: Oddychová FPS hra, která přišla na trh na začátku kariéry PS3, která sice ani zdaleka nepředvádí, co konzole zvládne, nemá trofeje, ale stejně dokáže pobavit a zaujmout i po několika letech, kdy je na trhu už třetí díl.
Hodnocení: 7/10

Jeden komentář

Zveřejnit odpověď