Wolf Among Us

V době psaní tohoto článku se na recenzování komiksové série Mýty teprve chystám, nicméně jak nejlépe začít jednu velkou ságu, než prequelem? Ano, hra Wolf Among Us popisuje události, které se staly před prvním dílem komiksové série Fables, které u nás vycházejí v české verzi jako Mýty.

Vítejte ve Fabletownu, Mýtově, kde žije komunita pohádkových bytostí, které mají pevný základ v pohádkách, pověrách nebo mýtech. Není proto divu, že zde najdete princezny, prince, pohádkové bytosti, nebo zvířata. Ta poslední by tu spíše být neměla, většina zvířat je na Farmě zvířat.

Fabletown má ale problémy stejné, jako každé jiné město. Princezny musí pracovat a vydělávat, často i za krutých podmínek, politika je stejně zkorumpovaná a dochází tu i ke zločinům. Pro dodržování míru a pořádku je vybrána osoba nejpovolanější. Bigby Wolf, neboli ten zlý vlk z pohádky o červené karkulce nebo o třech prasátkách. Je tu sice ve své lidské podobě, ale stejně si není radno s ním zahrávat. A hlavně, když začínají umírat pohádkové postavy.

Když jsem začal hru hrát, měl jsem už za sebou několik knih z této série přečtené, takže jsem měl představu, co ve hře od Telltale Games můžu čekat, nicméně stejně mě hra dokázala překvapit. Podle zkušeností s hrami jako The Walking Dead jsem čekal adventurku, která staví na silném příběhu, emocích a rychlém uvažování. Zde je to samozřejmě stejné, nic se nezměnilo, pouze se změnila atmosfera, která tak dostala nádech noirové detektivky ze staré školy. Ponuré ulice, drsný jazyk, vraždy, prostituce, bary, rvačky, to vše tu můžete najít.

Stejně jako v předchozích dílech od Telltale Games, i tady máte stejný způsob hry, kdy procházíte lokace, mluvíte se všemi, sbíráte důkazy, ale tady navíc musíte dělat dedukce, podle kterých se příběh odvýjí. A samozřejmě si musíte dát pozor na to, co řeknete nebo uděláte, hra vám to nezapomene.

Ve srovnání s ostatní tvorbou od Telltalu, bych řadil tuto hru na druhou pozici, hned po Tales from the Borderlands. Hra není ukecaná jako Hra o trůny, nebo akční jako The Walking Dead. Celkově vzato jde o velice poutavý neotřepaný příběh se silným základem ve skvělé komiksové sérii.

Hodnocení: 9/10

 

4 3 2 1

Zveřejnit odpověď