Battlefield 3

Svého času jsem druhý díl této hlavní série hrál docela hodně. Jen v Karkandu jsem strávil kolem 70 hodin. Série se pak odklonila k výborným Bad Company a Bad Company 2, aby se poté vrátila v plné parádě s regulérním třetím dílem. Ten kromě PC verze vyšel i na aktuální generaci konzolí a já si jí jako správný fanoušek kopil nedlouho po vydání na PC včetně DLC Back to Karkand.

U hry jsem strávil spoustu hodin, nicméně za celou dobu jsem ani jednou nespustil kampaň pro jednoho hráče. Když už jsem hrál, byl jsem v online multiplayeru, který oproti předchozím dílům přinesl vyváženější povolání, kdy třeba klasický voják byl spojen s medikem do jedné osoby. Na výběr tak bylo podstatně více možností upgradu včetně vozidel a uniforem. Statistiky tu jsou podstatně zredukované a ukazují tak zhruba zlomek toho, co v BF2, což je třeba na škodu, protože by mě třeba zajímala doba, kterou jsem strávil zpět v Karkandu.

Příběhovou stránku hry jsem si zahrál až v době, kdy jsem hru dostal v rámci PS Plus zdarma a musím říci, že i přesto, že třeba BF:BC2 mělo lepší zápletku, i tady jsem se dobře bavil a zážitek byl skvělý. Škoda jen, že se jednalo o celkem běžný příběh, kdy máte jednoho padoucha, kterého musíte jako voják zvláštních jednotek zastavit. To vše je alespoň velice dobře podané, některé skriptované sekvence jsou skvělé, ale po delší době vám zmizí z paměti. Na druhou stranu je to ale zajímavý bonus do prvoplánové online multiplayer řežby, kdy třeba první dva díly tyto kampaně neměly. Navíc je tu možnost kooperativní hry s kamarádem, kdy máte možnost zahrát si některé scény z kampaně ve dvou. Jedná se vesměs o variantu na Spec Ops mise z CoD: Modern Warfare série, ale v tomto případě to nevadí.

Mapy jsou zde základní plus dodávané formou placených DLC, které se sice moc ve své době nevyplatily, ale na druhou stranu se mezi nimi vyskytlo několik předělávek z původního Battlefieldu 2, nebo nové, které dostaly svůj remake díky úspěchu i v dalším díle série.

Hru pohání Frostbite engine, který tak vypadá o hodně realističtěji a detailněji, než v předchozích hrách, fyzika je na podstatně lepší úrovni a to samé lze říci o pohybech, nasvícení nebo o vozidlech. Celkově vzato je Battlefield 3 ve všem lepší, než předchozí díl.

Hodnocení: 9/10

 

battlefield-3-1 battlefield-3-2 battlefield-3-3

Zveřejnit odpověď