Warhammer 40.000 – Eternal Crusade

Poté, co před delší dobou vyšlo MMORPG Warhammer Online, čekal jsem hlavně na to, kdy vyjde jeho verze z budoucnosti, respektive z roku 40.000. To se sice dosud nestalo, místo toho jsme ale dostali tohle. Když jsem v rámci nějakého balíčku od Humble Bundle dostal tuto hru, nic jsem od ní nečekal, dal jsem si jí do knihovničky Steamu a zapomněl na ní. A jelikož se blíží vydání Dawn of War 3, rozhodl jsem se, že se podívám na to, co vlastně ze série Warhammer 40k mám. Tak jsem objevil tohle.

Pokud si dobře vzpomínám, byla tato hra původně koncipována jako klasické MMORPG, které se ale v průběhu let změnilo na PvP masivní akci. Osobně mě PvP sice nebere, ale jelikož se mi tato série líbí, dal jsem jí šanci. Po výběru národa (Lidé, orkové, eldaři) si vyberete zaměření (Blood Angels, Ultramarines…), kdy je vše ve stylu Battlefieldu a každá classa má svou funkci ve hře.

Jelikož jsem se tu cítil jako noob, dal jsem tutorial, který mě měl naučit základy ve hře. To se moc nestalo, protože jsem byl díky tomu ještě zmatenější a poté, co jsem našel nějakou PvP zónu uvnitř tutorialu, kde se bojovalo free for all, tak jsem hru opustil, protože takhle nepřehlednou a user unfriendly hru jsem už dlouho neviděl.

Po chvíli jsem tomu dal ještě jednu šanci s tím, že se podívám, jestli někde přeci jenom nenajdu náznak příběhu. Našel jsem zmínky o tom, že by se tam měly vyskytovat sekce podobné klasickým raidům z jiných mmorpg her. To ale bylo nedostupné, takže jsem si řekl, že zkusím klasickou mapu v PvP.

Na výběr jsem měl několik možností, kde začít bitvu, včetně toho, proti jaké frakci. Dal jsem si proti sobě orky, spustil nějakou mapu, ze které se vyklubal klasický conquest známý třeba z BF a dal jsem se do boje. No, postavy jsou moc pomalé, neobratné, mají málo pohybů a pokud se noob zapojí do takové bitvy, má vesměs smůlu a každou chvíli umírá. Což byl můj případ. A na to, abych se tuto hru učil a dával jí ještě několik dalších šancí, na to nemám čas a ani chuť. Kdyby bylo alespoň na co koukat, ale ani to není žádná hitparáda, mapy jsou chudé na objekty a maličkosti, postavy jsou i na ultra detaily tak nějak rozostřené a nepěkné, prostě zklamání na všech stranách.

Jediné, co beru pozitivně je to, že jsem hru dostal skoro zadarmo a že je ze světa Warhammeru. Všechny další aspekty jsou už bohužel slabé, špatné, nebo dávno překonané i těmi nejjednoduššími korejskými mmorpg hrami.

Hodnocení: 3/10

 

 

Zveřejnit odpověď