Call of Duty 9: Black Ops 2

Jelikož životnost mojí PS3 konzole se pomalu blíží ke svému konci, dohrávám zbývající resty, které tu ještě mám, popřípadě zkouším hry, které mám ještě v rámci PS Plus. Minulý víkend jsem konečně dohrál devátý díl nekonečné série Call of Duty, tentokráte pokračování série jménem Black Ops. A abych pravdu řekl, stejně jako v minulém případě, i tady jsem byl lehce zmatený z toho, o co ve hře šlo.

Na sérii Call of Duty je skvělá jedna věc. Máme tu nějaký příběh, máme tu nějaké hlavní postavy, které se mění jako na běžícím páse, máme tu napínavé akční scény, které dělají tuto značku slavnou… Prostě máme tu vše, co má každý díl. A protože tvůrci nechtěli, aby hráči hráli pořád dokolečka to samé, rozhodli se pro zmatek ve vyprávění. Máme tu opět nějakého toho hlavního padoucha, který jednomu z vojáků zabil tátu a ten se ho pak rozhodl vyhledat a zabít. A taky tu je záchrana světa, resp. Los Angeles. Ale ten zmatek vychází z toho, že jednu chvíli jsou mise z minulosti, pak z budoucnosti a pak zase z minulosti. A vesměs každou chvíli jinak. Výhodou je, že pokud vás to jako mě nebaví, prostě to neřešíte a užíváte si hru.

I přesto, že mě první díl Black Ops celkem bavil, uznávám, že v pokračování jsem se první polovinu hry celkem nudil. Od druhé poloviny jsem si to naopak skvěle užíval. Akce střídala akci, bylo tu řízení auta, lítání, dokonce i možnost volby příběhu atd. A nesmím zapomenout na vedlejší mise, které sice nejsou povinné, ale je to zajímavé zpestření i tak vcelku povedené hry. Příkladem třeba uvedu mise typu Capture the Flag, kde musíte takticky přemisťovat jednotky, zatímco se na vás valí hordy nepřátel.

Po technické stránce musím uznat, že jsem rád, že jsem nedávno dohrané Ghosts hrál už na PS4 a nenechal jsem si tak zkazit dojem. Engine byl sice v době MW2 dostačující, ale během hraní BO2 už jsem sledoval, jak je zastaralý a místy skoro ošklivý. Třeba na PC se zapnutým antialliasingem a Full HD rozlišením bude vypadat hra lépe, tady jsem z toho byl poněkud zklamaný.

Celkově vzato se mi hra líbila a bavila mě. A to i přes některé chyby a zmatený děj. A to je na tom to hlavní, ne?

Hodnocení: 8/10

 

Zveřejnit odpověď