Being a DIK

Není to tak dlouho, co jsem tu psal o hře Acting Lessons. Výborná vizuální novela, která si ode mě zasloužila nejvyšší hodnocení. Romantický příběh, skvělé propracované postavy, Hlavní postavu Megan jsem si zamiloval a hru jsem dohrál na několik možných způsobů. Akorát po dohrání nastalo prázdno. Něco mi tu chybělo. Ano, zkoušel jsem nějaké další VN hry, ale kvalitou se tomu zatím nic nevyrovnalo. A pak se objevila hra Being a DIK. Na první pohled něco ve stylu Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, nebo série filmů Prci prci prcičky. Co mě ale přesvědčilo, byl stejný tvůrce, jako v případě Acting Lessons, Dr PinkCake. Takže jsem hře po nějaké době dal šanci. Přeci to nemůže dopadnout špatně, ne?

Jste mladý teenager, který pochází z chudé rodiny a usilujete o to, abyste se dostali na vysokou školu Burgmeister & Royce. Přes léto proto pracujete v místní samoobsluze, abyste si vydělali na školu. Spolu s vámi pracuje krásná mladá dívka Josy, do které jste tajně zamilovaní. A jelikož se blíží váš odjezd na školu, tak jí řeknete, co k ní cítíte, abyste později ničeho nelitovali. Josy cítí překvapivě to samé, ale není si jistá, je totiž v jiném vztahu. Na druhou stranu vám ale dává naději, že má radši vás a na druhou osobu zapomene. A pokud to dobře dopadne, třeba jí vezmou na stejnou školu a budete se vídat častěji. Vás ale čeká studentský život! A ten je velice rozmanitý a bohatý. Hlavně na krásné ženy. Hned po příchodu se setkáte s krásnou Mayou, která vás provede po pozemcích školy a seznámí vás s místními spolky. Je tu alfa-nu-omega pro bohaté, beta-beta-beta pro nerdy, alfa-alfa-alfa pro “blbce”, eta-omikron-tau (přezdívané HOT) pro krásné dívky volnějších mravů a nakonec to nejlepší. Delta-iota-kapa (DIK). Spolek, do kterého se budete společně se svým novým kamarádem Derekem hlásit. Kdo je Derek? Váš nový nejlepší kamarád, který si vás vybral. Je to taky nováček, pořád chodí bez trička, je to sexistický macho, co se chce do spolku dostat, aby mohl pařit a klátit holky. A je to dvojče Mayi. Na druhou stranu, když ho poznáte blíže, docela si ho oblíbíte. Taková verze Stiflera, i když podstatně normálnější. Společně se hlásíte do DIKu, společně plníte úkoly během Pekelného týdne a společně trpíte během lekcí pro feministky (lehce vydělané kredity, řikali). Bude to váš bro, který vás bude ve všem podporovat. Tedy, kromě vztahu s jeho sestrou Mayou. U které navíc skončíte hned po prvním dnu jako spolubydlící. Hra začíná…

Maya samozřejmě není jediná dívka ve hře, těch je tu opravdu spousta. Sage, která chodí s prezidentem spolku alfa-alfa-alfa a je naprostý debil. Quinn, která si dělá, co chce a mučí nové adeptky do spolku HOT (kam se hlásí i Maya, kvůli školnému zdarma). Nádherá Jill, která je z bohatého spolku. Isabella, která má přezdívku Ledová královná, ale je stejně krásná jako Jill. A to není vše. Učitelky, striptérky, další uchazečky do spolku HOT. A další. Tahle hra má spoustu postav a většinu z nich můžete svést. Má to ale háček. Vaše činy ovlivní vývoj vašeho příběhu. Buď se z vás stane magnet na holky, nebo blbec (DIK). A určité holky mají rády určité postavy. Proto si pořádně rozmyslete, jak budete hrou postupovat. Nebo to udělejte jako já. První hraní hrajte tak, jak chcete, pak si zkuste jiné možnosti. Bohužel se vrací stejný problém, jako při hraní Acting Lessons. Pořád vás to bude táhnout k rozhodnutí z předchozího hraní. Nebudu se tajit tím, že hru jsem hrál s cílem získat Mayu. Ale poté, co jsem šel na rande s Jill, tak si nejsem jist svým rozhodnutím. Dilema, dilema.

Zpracování je opět vynikající. Hudba super, grafika výborná (alespoň pro tento typ her), navíc prvky RPG. Tady se nedá nic vytknout. Možná jedna věc. I když hru na první zátah dohrajete cca za 12 hodin, tak se jedná teprve o první sezónu, což znamená první čtyři kapitoly (epizody) hry. Na druhé se pracuje. Aktuálně jsou hotové další dvě kapitoly, které si můžete koupit přes Patreon, nebo si počkat na celou druhou sezónu, která opět vyjde na Steamu. Akorát musíme ještě čekat na další dvě kapitoly. A opět si to zaplatíme jako DLC. Nevadí, vemte si moje peníze. Už teď vím, že to bude stát za to.

Co říci závěrem? Ze začátku jsem byl ke hře skeptický kvůli tomu, že se hra odehrává na vysoké a evokuje American Pie sérii. Po hodině jsem změnil názor. V polovině hry jsem byl unešen. Na konci hry už jen netrpělivě čekám na pokračování. Tohle se mi naposledy stalo právě u několikrát zmiňované hry Acting Lessons. Talent tvůrce se projevuje i tady a já jsem opravdu zvědavý, s čím ještě přijde.

Hodnocení: 9/10

Zveřejnit odpověď