Call of Duty 10: Ghosts

Člověk by řekl, že s desátým dílem série, která se točí prakticky pouze okolo válčení ve všech možných dobách, tvůrcům dojde dech a hry tak budou o ničem. Trochu to tak vypadalo u Modern Warfare 3, nicméně s Ghosts se podíváme na konzole nové generace, takže musí přinést něco zajímavého. A nejen po příběhové stránce.

Příběh nového Call of Duty se odehrává v blízké budoucnosti, kdy se ujímáte role několika vojáků z tajné vojenské jednotky Ghosts, která má za úkol zajmout bývalého člena, který se přidal na temnou stranu Síly a obsadil vesmírnou stanici, se kterou ničí Zemi.

Příběh klišé jako z Bonda, nicméně se nejedná moc o sci-fi, takže mu můžete docela klidně uvěřit. Ale jak už jsme si řekli u jiných CoD her, na příběh se tu nehraje, tady jde o ten feeling, o tu akci. A té si tu užijete dost. Budete se prodírat džunglí, budete utíkat povodni, dobývat mrakodrapy, nebo se podíváte do již zmiňovaného vesmíru. Nudit se tu prostě nebudete.

Samozřejmě nás tu čeká pár zajímavých herních prvků. Tím hlavním je asi ovládání armádního vlčáka, který slouží vojákům jako prodloužená ruka a hře dodává lehké prvky stealth akce. Dále tu máme plavbu v oceánu nebo přestřelku na jedoucím vlaku.

Po grafické stránce je sice na co se dívat, ale zázraky moc nečekejte. Tahla hra se vyvíjela současně i na PS3, takže nepředvádí vše, co by mohla PS4 zvládnout. První změnu tak čekejte až s vydáním CoD13, která už je jen na konzole nové generace.

Celkově vzato musím říci, že jsem se u hry opravdu bavil a zavzpomínal jsem si tak na staré Modern Warfare 2, které se hra podle mě alespoň vyrovnává. Kdyby to tak bylo i v dalších dílech, byl bych jen rád. Za mě pro tuto chvíli spokojenost – alespoň tedy v rámci toho, co jsem od hry ze série Call of Duty očekával a za cenu, která se pohybovala o tisíc korun méně než v době vydání.

Hodnocení: 9/10

Zveřejnit odpověď