Tales from the Borderlands

Jsou hry, které nestárnou. A pokud ano, tak opravdu hodně pomalu. Na konci roku 2015 jsem tu psal o této hře, Tales from the Borderlands, kterou jsem krátce předtím prakticky na jeden zátah dohrál. Ta hra ve mě udělala takový dojem, že jsem nemohl (a ani nechtěl) jinak a dal jsem jí ultimátní hodnocení 10/10. Od té doby uplynulo již hodně vody a já si zahral spoustu jiných her. Akorát tuhle jsem nějak nemohl dostat z hlavy.

Když jsem si před rokem kupoval PS4, byla první epizoda na Storu zadarmo, tak jsem jí samozřejmě vyzkoušel a dohrál. Protože jsem ale krátce předtím dohrál celou hru, nechtělo se mi kupovat další epizody.

Před pár měsíci jsem si pořídil zpětně Xbox 360, abych si mohl zahrát hry, které mi utekly, protože jsou exkluzivně pro tuto konzoli. No a když jsem před pár dny brouzdal po Microsoftím Marketplacu, všiml jsem si, že i tady je první epizoda zadarmo. Tak jsem jí dal šanci. A tentokráte jsem se nechal unést a hned jsem si koupil season pass a za dvě odpoledne byla hra pokořená.

Příběh hry jsem odmítal vyprávět i minule, protože je skvělý a vy si ho musíte zahrát sami, abyste si ho vychutnali. Stačí vám opět vědět, že hra vychází ze série Borderlands, která sice původně byla FPS, ale tady se jedná o klasickou adventurku nového druhu (prakticky vzato mačkáte možnosti dialogů, jednou za čas uděláte důležité rozhodnutí a občas něco hledáte a seberete), kdy si hlavně vychutnáváte příběh, který máte možnost ovlivnit. Postavy jsou tu naprosto úžasné a skvěle propracované, příběh je rozvětvený a pokud se nesmějete, tak jste napjatí, protože humor tu často střídá akci a to vše ve stylu vesmírných westernů typu Firefly.

Po technické stránce jsem měl na PS3 ke konci občas problémy s kvalitou hry. Hra se často trhala a zamrzávala. Vinu jsem házel na Telltale, kteří to podle mě špatně odladili a primárně se věnovali hlavně PS4 a PC verzi. To samé jsem očekával i na X360 a byl jsem velice příjemně překvapený, že tomu tak nebylo. Načítání sekvencí je tu rychlejší, hra se sice jednou za čas škube, ale protože ji mám nainstalovanou na Flash disku, říkám si, že vina je spíše tady. Prostě příjemné překvapení po technické stránce. A “feeling” ze hry?

I když jsem věděl, co mě ve hře čeká, stejně mě to nutilo dávat stejná rozhodnutí. Proč to taky měnit, když jsem si to minule užíval? A ano, i teď jsem se s Tales from the Borderlands skvěle bavil. Dokonce tak, že jsem si opět nainstaloval a začal hrát Borderlands 2. Tahle hra prostě hned tak neomrzí.

Hodnocení: opět 10/10

Zveřejnit odpověď