Star Wars: Force Unleashed 1

Už je to dlouhá doba, co jsem tu kdysi psal o této hře na staré dobré PSP a o nějakou dobu později na PS3. Ale jelikož se jedná už o několik let staré záležitosti (cca 5 let), dospěl jsem k závěru, že bych si tuto hru mohl zahrát znovu. A jako na zavolanou jsem tuto Star Wars hru dostal v rámci zlatého LIVE členství na X360 zdarma. Tak vzhůru do hraní a bude se vzpomínat…

Příběh hry jsem nastínil v obou recenzích. Hráč se ujímá role mladého padawana samotného Darth Vadera, který vás využívá jako zbraň proti posledním přeživším Jediům a následně proti císaři Palpatinovi. Poté, co poznáte, co je Vader doopravdy zač, se rozhodnete přidat na stranu Jediů proti Vaderovi. Jsou tam sice nějaké postraní příběhové linky, jako třeba záchrana Baila Organy, setkání s princeznou Leiou atd., ale vesměs hlavně přistanete na planetě a musíte se probojovat přes mapu k finálnímu protivníkovi.

A že to jsou zajímavé souboje! Většinu mapy si můžete jen vystačit se Silou a na meč tak ani nemusíte sáhnout. Nebo pokud chcete používat světelný meč, můžete si ho dokonce vylepšovat a měnit vzhled. Pro fanouška je to hodně příjemný feeling.

Po technické stránce se nedá rozeznat verze pro PS3 a X360, obě fungují svižně a rychle, navíc výhoda této verze je ve zpětné kompatibilitě, kdy si hru můžou zahrát i noví majitelé XONE konzolí, což na PS4 bohužel nejde.

Co tedy dnes říci o hře, o které jsem tu už dvakrát psal? Tato hra má své kouzlo i po tolika letech. Rozhodně se vyplatí jí dát šanci. Není dlouhá, ale její herní doba je akorát. Pouze opět chybí ta multiplayerová část.

Hodnocení: 8/10

Zveřejnit odpověď