Batman

Nedal jsem si říct a opravdu jsem si zahrál a dohrál Batmana od Telltalu, i když jsem v nedávném článku říkal, že bych neměl. Asi jsem měl udělat to, co jsem tam říkal. Ale neeeee, kdo by mě poslouchal…

Takže popořadě. Příběh je fajn. Ten byl už ve své době. Telltale si vzali reálie z DC světa a udělali si to po svém. Takže něco jako Elseworld? Nebo Earth TT? Těžko říct. Každopádně se připravte na to, že Thomas Wayne tu byl padouchem, který vládl Gothamu společně s Falconem a dalšími mafiány. Osvald Cobblepot je kamarád Bruce Wayna z mládí atd. Na jednu stranu zvláštní, na druhou stranu, proč ne? Alespoň tu nemáme milionkrát omýlaný příběh, ale něco jiného. Samozřejmě se setkáme s dalšími známými, jako je Alfred, Lucius, Selina Kyle (Catwoman), Vicki Vale, James Gordon, Harvey Dent a John Doe, který vám bude velice povědomý.

Vy se ujímáte role dvou postav. Bruce Wayna a Batmana. Proč to píšu takto? Protože v této hře se věnuje velká pozornost i samotnému Bruci Waynovi, když není temným rytířem. Kterým se teprve stává. V několika případech dokonce dostanete na výběr, jestli chcete situaci vyřešit jako Batman, nebo Bruce a to ovlivní další vývoj příběhu. Ano, stejně jako všechny hry od Telltalu, i zde se příběh odvíjí podle toho, co řeknete nebo uděláte. Vzhledem k tomu, že se jedná o miliontou hru od tohoto studia, přijde mi to samozřejmé a málem bych zapomněl to zmínit.

Zpět k příběhu. Je tu Bruce, ten podporuje Harveyho v kampani na starostu, přijde Osvald, který převezme kontrolu nad Wayne Enterprises, pak tu máme teroristickou skupinu Children of Arkham, Catwoman, která chodí s Harveyem, ale pak si začne s Brucem, Harveyho přerod na Two-Face, Two-Facův boj proti Brucovi, který vyústí hospitalizováním v Arkhamu… Je to zamotané, ale poutavé. Alespoň, pokud to hrajete poprvé. Pokud si to zahrajete podruhé, i když je odstup 3 roky, příběh vás bude nudit, protože si ho pamatujete a ničím vás nepřekvapí.

Právě naopak, budete překvapeni tím, jak vás to nebaví hrát. Příběh ztratil momenty překvapení, ale hlavně vylezly na povrch veškeré neduhy, které jste během prvního hraní díky nadšení přehlédli. Technické chyby. XBOX One není zrovna slabý stroj a výkon má, aby zvládl nejnovější hry ze série Halo, Forza nebo Gears. O GTA nebo Red Dead nemluvím. Proč tedy musím věčně na něco čekat? Změní se scéna a načítá se obrazovka? Skončí povídání a před soubojem se hra zasekne a načítá? Proč? Bez věčného loadingu bych ji dohrál dříve a ještě k tomu bych si vychutnal plynulost příběhu. A proč tam chybí textury? Proč místo dýmu z cigarety od Gordona stoupá bílá barva? Popravdě řečeno, takových maličkostí bylo ve hře více a jediný jejich dopad byl ten, že mě ve finále nebavilo hrát. To neexistují beta testeři? To neví, co je optimalizace?

Během prvního hraní jsem hodnotil devítkou, protože mě hra nadchla. Druhé hraní jsem neměl mít. Tohle byla chyba, které lituji, protože jsem na hru koukal nezaujatě a objevila se mi tak spousta chyb, nejen příběhových.

Hodnocení: 5/10

Zveřejnit odpověď